Skoči na vsebino

Bivanje na barki

V času jadralnega tečaja je bivanje na barki. Na jadrnici je vsa potrebna tehnična jadralna oprema kot je klasična jadra,  instrumenti za navigacijo, solarni panel, radar, webasto ogrevanje, wc, dve kabini, salon, kuhinja, …

Hrana na jadralnem tečaju je iz “nahrbtnika” oziroma obstaja možnost kuhanja toplih obrokov na barki. Praviloma si zvečer pripravimo toplo večerjo.

Pazite na primerna topla/nepremočljiva oblačila in primerna psihofizična pripravljenost udeležencev.

KAJ SE BOSTE NAUČILI...

Namen jadralnega tečaja je priprava udeleženca na samostojno jadranje, zato so vsebine tečaja:
spoznavanja osnovnih mornarskih veščin (vozli, vrvi, privezovanje…),
upravljanja barke z motorjem (izplutje, pristajanje, …)
spoznavanja tehnike jadranja,
… in še mnogo drugega.

Udeleženec znanje pridobiva preko praktičnih vsebin od jutra do noči.

Lokacija in izhodišče je Pula. Nato jadramo ob Istri. Poudarek pa ni na čim večji prevoženi razdalji, temveč na učenju in ponavljanju/utrjevanju jadralskih veščin. 

Udeleženci so komentirali...

navtik_borut:
“Pred 14 dnevi sem tudi jaz skupaj s prijateljem preživel vikend na jadralnem tečaju. Komur koli, ki je zainteresiran za vikend plovbo in izpopolnjevanje svojih začetkov v jadranju, resnično priporočam, da kontaktira to jadralno šolo. Inštruktorja zraven odličnih jadralnih izkušenj in znanja odlikujejo pozitivnost, super pedagoški čut, prilagodljivost in individualni pristop. V treh dneh sem utrdil obstoječa znanja in spoznal veliko novih stvari. Super izkoriščen vikend.”

Kalbo:
“Se pridružujem hvali predhodnikov, ki so se z jadralno šolo Linija podali v jadralske vode. V Maju sem se udeležil tečaja, predvsem bi izpostavil inštruktorjevo potrpežljivost, individualen pristop, predvsem pa je dobra družba, da dan kar prehitro mine, s tem da od tečaja odneseš veliko znanja, ki ga nesebično deli. Obdelala sva vse osnovne manevre za jadralce začetnike, tako, da se letos odpravim na prvo samostojno avanturo. Mislim, da je takšen tečaj, boljša izbira, od skupinskih komercialnih tečajev. Toplo priporočam. Vsem lep pozdrav”

 

sandokan:
“Tudi jaz lahko napišem samo pozitivno referenco za osnovni tečaj jadranja. Na vikend tečaju smo obdelali vse osnove, ki jih jadralec potrebuje pri začetni plovbi. Inštruktor ima izjemno umirjen in pedagoški pristop ter vsako stvar po potrebi neštetokrat ponovi brez razburjanja in slabe volje 🙂 Povrhu vsega ne zmanjka tem za pogovor tudi izven jadralskih tematik. Priporočam brez dileme.”

 

slaznik:
“Če koga zanima začetni tečaj jadranja, toplo priporočam. Pri jadrlani šoli Linija sem opravil začetni vikend tečaj jadranja in moram reči, da je izpolnill vsa pričakovanja. Obdelali smo osnove jadranja tako v teoriji kot v praksi in po mojem mnenju je razmerje med teorijo in prakso zadel v nulo. Posebej pa bi rad pohvalil inštruktorjev pristop pri poučevanju.”

ReDSail:
“Evo še eden iz tečaja jadralne šole Linija. Tudi jaz toplo priporočam tečaj, kot so že ostali poudarili, res super pristop in način tečaja. Res se res vidi da ima inštruktor precej pedagoških izkušenj. Na tečaju se gre skozi vse kar je potrebno za začetnike, pa tudi lahko prilagodi glede na predznanje tečajnika. Kot plus pa je inštruktor tud super družba, tak da ni samo naporno ampak se imaš tud fajn 😀
Kar je tud top pa je, da smo ostali v stiku in si delimo jadralske izkušnje še naprej, pa tud po kak nasvet se obrnemo k njemu in z veseljem pomaga.”

IZBIRA TERMINA

Termin jadralnega tečaja določimo skupaj glede na prosti čas udeležencev in vremenske razmere.

Najpogosteje izvedemo tečaje preko vikenda. Torej od petka popoldan do nedelje popoldan.